نقد و بررسی
روغن قسط تلخ موسسه حجامت ایرانتوضیحات
روغن قسط از ریشه های گیاهی به همین نام به دست می آید و طبیعت گرم و خشک دارد . گیاه قسط که در زبان فارسی با نام کوشنه و در زبان هندی با نام کت شناخته می شود از جمله گیاهانی است که به عنوان یک ادویه ی ارزشمند و پر خاصیت کاربرد فراوانی دارد .
این گیاه ، بومی چین ، هند و سیلان است اما به دلیل خواص دارویی فراوانی که دارد در سایر نقاط جهان نیز کشت می شود .سابقه ی استفاده از گیاه قسط و فراورده های آن مانند ادویه و روغن به هزاران سال پیش باز می گردد و در طب سنتی به استفاده از آن توصیه ی بسیار شده است .
گیاه قسط سه نوع مختلف دارد . که در این قسمت به توضیح اجمالی آن می پردازیم :
- با نام قسط بحری یا قسط شیرین شناخته می شود . همان طور که از نامش پیداست طعم شیرین دارد و به رنگ سفید یا سفید مایل به زرد دیده می شود . چوب این گیاه سبک است . به دلیل عطر خوش و مطبوع به عنوان ادویه مورد استفاده قرار می گیرد .
- با نام قسط تلخ یا تلخ هندی شناخته می شود . طعم تلخی دارد و به رنگ تیره مایل به سیاه است . چوب این گیاه مانند قسط شیرین سبک است . نسبت به قسط شیرین عطر کمتری دارد اما از خواص درمانی بیشتری برخوردار است . از روغن قسط سیاه برای استعمال خارجی استفاده می شود .
- نوع سوم این گیاه رنگی مایل به سرخ دارد . چوب آن مانند چوب شمشاد سنگین است . از عطر خوش و دل انگیزی برخوردار است . طعم تلخی ندارد اما سمی و کشنده است .
.
0دیدگاه